Refluksi ja runsas pulauttelu

 

Vauvan refluksioireet sekä runsas pulauttelu ovat ikävä, mutta usein ohimenevä vaiva. Pulauttelua pidetään normaalina ilmiönä eikä se vaadi erityisiä toimenpiteitä jos vauva voi hyvin ja kasvaa normaalisti. Pulauttelun syynä on usein vielä kehittymätön mahaportin läppä, joka päästää maidon virtaamaan mahalaukusta takaisin ruokatorveen.

 

Pulauttelua voidaan vähentää seuraavilla vinkeillä: 

 Syöttöasento kannattaa tarkastaa, monesti takanoja-asento (äiti imettää istuvassa asennossa nojaten reilusti taaksepäin ja vauva on mahdollisimman pystyssä vatsa vasten äidin vatsaa) helpottaa runsasta pulauttelua. Ruokailuvälit on hyvä pidentää vähintään kahteen tuntiin ja syömisen jälkeen vauva kannattaa pitää pystyasennossa riittävän pitkään. Vauvan sängyn päätyä voi myös kohottaa reilusti laittamalla sängyn jalkojen alle esim. kirjoja.

 

Jos maidon takaisinvirtaus aiheuttaa vauvalle kipua tai hankalia oireita ja vaikuttaa hänen syömiseen sekä uneen voi kyse olla refluksista. Refluksi voi olla rakenteellinen tai ruoka-aineallergiasta johtuva, jolloin imettävän äidin ruokavalion tarkastaminen ja karsiminen tuo avun oireisiin. Refluksioireiden takana voi olla esim. lehmänmaitoallergia, jolloin lehmänmaidon karsiminen imettävän äidin ruokavaliosta (korviketta saavilla vauvoilla maidoton korvike) tuo helpotuksen oireiluun. Häiritsevistä refluksioireista kärsivän vauvan kanssa kanssa kannattaa kääntyä refluksin hoitoon perehtyneen lastenlääkärin puoleen joka tarvittaessa aloittaa hoidon oireiden helpottamiseksi. Myös asiaan perehtynyt vyöhyketerapeutti pystyy auttamaan refluksioireiden hoidossa. 

 

Vyöhyketerapeuttisesta hieronnasta on saatu myös usein apua runsaaseen pulautteluun.

 

 

 

7.10.2020

OULU

Vauvahierontakurssi vanhemmille (Niina Tapio)

19.10.2020

VANTAA/ Kivistö

Vauvahierontakurssi Vanhemmille (Airi Imppola-Lahti)

26.10.2020

VIHTI/NUMMELA

Vauvahierontakurssi Vanhemmille (Sirpa Kesäläinen)

1.11.2020

HELSINKI / Malmi

Vauvahierontakurssi Vanhemmille (Tanja Hakala)

8.11.2020

HELSINKI / Kaartinkaupunki

Vauvahierontakurssi Vanhemmille (Tanja Hakala)

Please reload

Vyöhyketerapeuttinen

VauvaHieronta

VANHEMMAT KERTOVAT

Meidän pieni poika on saanut hieronnasta erinomaista apua vatsavaivoihin jo kolmiviikkoisesta lähtien, nyt kahdeksanviikkoisena eron huomaa selvästi! Edelleen käydään hieronnassa viikottain, sillä pikkumies selvästi nauttii siitä ja vatsavaivat pysyvät kurissa. Lisäksi saaduista vinkeistä sekä hierontaopeista on ollut hyötyä täällä kotosalla, jossa on voinut itse helpottaa pikkuisen oloa kotihieronnalla. Suosittelen lämpimästi!

Marjo M.

me Autamme sinua ja vauvaasi voimaan hyvin

© vauvahieronta.fi 2016