25.9.2019

- Jos vauvalla on vatsanväänteitä, ripulia, ummetusta, runsaasti ilmaa suolistossa tai vauva selvästi kärsii vatsavaivoista kannattaa vauva viedä hoitoon. Vyöhyketerapialla voidaan vahvistaa tehokkaasti suoliston toimintaa ja helpottaa nopeasti erilaisia suolisto-ongelmia.

- Jos vauva kärsii runsaasta pulauttelusta, maito nousee ruokatorveen ja vauvan suuhun tai vauva ei viihdy selällään voi vauva kärsiä refluksista. Vyöhyketerapialla voidaan vahvistaa ruoansulatusta ja esim. usein vielä kehittymätöntä mahaportin läppää ja tuoda apua refluksiin.

- Jos vauvalla on uniongelmia, nukahtaminen on vaikeaa tai vauva nukkuu vain lyhyitä unipätkiä. Vyöhyketerapeuttinen hieronta rentouttaa vauvan kehoa, rauhoittaa hermostoa ja parantaa näin usein nopeastikin vauvan unta joka hoitojen avulla muuttuu syvemmäksi ja unijaksot pidemmäksi.

- Jos vauva itkee paljon ja on tyytymätön on tähän yleensä aina jokin syy. Synnytys on voinut olla vauvalle stressaava kokemus ja hänen voi olla vaikea sopeutua kohdun...

10.4.2019


1. Hiero jokainen varvas yksitellen kevyesti pyörittäen
2. Sivele peukalollasi jalkapohjasta päkiän alue, huomioi erityisesti jalan levein kohta (PALLEA)
3. Hiero peukalotyynylläsi pyörittäen MAHALAUKUN aluetta n. 1 min ajan
4. Jatka koko jalan keskiosan käsittelyä peukalolla MYÖTÄPÄIVÄÄN hieroen 1-2 min ajan. (SUOLISTO JA SISÄELIMET)
5. Hiero kantapään alue (LANTIO)
6. Sivele peukalo-etusormi otteella jalan sivut
7. Jalkapöydän sively kahdella peukalolla varpaista nilkkaa kohden
8. Hiero nilkan alue huolellisesti (NISKA)

Hiero aina molemmat jalat. Sopiva aika hieronnalle on 5-15 min. Hieronnan voi tehdä kerran päivässä.

ÄLÄ HIERO jos lapsella on kuumetta tai antibioottikuuri. Rokotuksen jälkeen pidä 4 vrk taukoa.

VYÖHYKETERAPEUTTINEN HIERONTA
- helpottaa tehokkaasti vatsavaivoja 
- parantaa lapsen unta
- säännöllisesti tehtynä lisää vastustuskykyä
- helpottaa kehon jännityksiä ja kipuja
- vähentää itkuisuutta 
- lisää lapsen tyytyväisyyttä

Jalkapohjassa sijaitsee koko kehon heijastealuee...

14.5.2018

Pohditko mitä ihmettä siellä vauvan vyöhyketerapiahoidossa oikein tapahtuu? Pitääkö sitä ennen tehdä jotain tai valmistautua? Voinko vaan napata vauvan kainaloon ja tulla vastaanotolle?

Kun vauva tulee vyöhyketerapiaan, ei tarvita sen kummempia valmisteluja. Jos vauva on hereillä, hänet on hyvä syöttää noin tuntia ennen hoitoa, mutta myös hoidon aikana tai sen jälkeen voi syöttää, jos nälkä iskee sillä hoito tehdään aina vauvan ehdoilla.  Hoidon aluksi vyöhyketerapeutti haastattelee vanhemman ja selvittää minkälaisia oireita vauvalla on, miten imetys/ruokailut sujuvat, äidin ravitsemuksesta, maitohapoista, miten synnytys meni ja oliko raskausajassa jotain huomioitavaa. Haastattelun ja vauvan käsittelyn avulla hoitaja lähtee selvittämään mistä ongelmat voisi johtua ja miten niitä lähdetään hoitamaan. Yleisiä oireita, joiden vuoksi vastaanotolle saavutaan ovat itkuisuus, vatsavaivat, nieleskely/pulauttelu, jäykkyys, hermostuneisuus ja ummetus.

Vauvan hoito aloitetaan yleensä päästä tai jal...

7.3.2017

Herkkä lapsi reagoi helposti myös fyysisesti. Erilaiset muutokset totuttuihin asioihin aiheuttavat helposti herkälle lapselle myös fyysisiä oireita: ihottumia, ummetusta, vatsakipua tai uniongelmia. Muutokset voivat olla perheen arjessa tapahtuvia uusia asioita, tuttujen rutiinien muuttumista tai vaikkapa voimakkaita kehityksen vaiheita.

Tänä päivänä puhutaan paljon erityisherkkyydestä, josta onkin jo paljon tietoa saatavilla. Myös lapsissa herkkyys voi näkyä jo ihan vauvana. Erityisherkkyys on synnynnäinen, hermostollinen ominaisuus, jota ilmenee n. 15–20 prosentilla ihmisistä. Erityisherkän ihmisen hermosto käsittelee aistien välittämää tietoa tavallista laajemmin ja syvällisemmin. Käytännössä tämä näkyy tarkkana havainnointikykynä, kokemisen syvyytenä sekä monipuolisena ja syvällisenä asioiden käsittelykykynä. Erityisherkät ihmiset ovat usein tunnollisia, empaattisia, pohdiskelevia sekä luovia. Melu, kiire ja negatiivinen ilmapiiri kuormittavat heitä helposti ja he voivat kokea helpo...

3.1.2017

Vauva itkee eikä mikään auta. Syli ja keinutus rauhoittaa hetkeksi, mutta kohta itku jatkuu taas. Tämä on vanhemmille lohdutonta ja rankkaa. Mitä teen väärin, miksi minä en saa nauttia ihanasta vauvantuoksuisesta elämästä? Enkö osaa olla oikeanlainen vanhempi lapselleni?

Synnytys on vauvalle aina suuri muutos. Kohdun lämpö ja turva vaihtuu hetkessä kirkkaisiin valoihin, koviin ja vieraisiin ääniin, kylmyyteen. Tätä saattaa edeltää rankka synnytys, joka kenties joudutaan käynnistämään, jossa vauva voi jäädä jumiin ja elintoiminnot voivat laskea jolloin vauva kokee pelkoa ja hätää. Hän ei ymmärrä mitä tapahtuu, ja on yksin matkalla kohti tuntematonta. Elämä muuttuu - lopullisesti.

Synnytys voi olla vauvalle traumaattinen kokemus. Pieni ihminen on vielä hyvin herkkä ja koettu pelko sekä hätä voi jäädä jälkenä vauvan kehon tai mielen muistiin. Käsittelemätön synnytystrauma voi näkyä vielä aikuisenakin ja selittää outoja pelkoja tai käytöstä tietyissä tilanteissa.

Vauva tarvitsee paljon syliä...

14.12.2016

FLUNSSAKAUSI JYLLÄÄ JÄLLEEN, TÄSTÄ PARHAAT VINKIT KUINKA HELPOTAT VAUVAN OLOA FLUNSSAN ISKIESSÄ!

RIITTÄVÄ NESTEYTYS
Flunssan iskiessä on tärkeää muistaa riittävä nesteytys. Se ehkäisee kehoa kuivumasta ja edesauttaa parantumista. Alle 6 kk vauvoille nesteytykseksi riittää äidinmaito tai äidinmaidonkorvike.

HÖYRYHENGITYS
Nenäkanavien auki pitäminen helpottaa hengitystä ja oloa. Tähän hyviä keinoja ovat apteekista saatava suolaliuos sekä höyryhengitys. Höyryhengitys auttaa puhdistamaan hengitysteitä ja saamaan limaa irtoamaan. Höyryhengitystä voi saada kuumassa kylvyssä, höyryisessä kylpyhuoneessa, höyryhengitykseen tarkoitetun astian avulla tai vaikkapa kattilan ja pyyhkeen avulla (älä käytä koskaan kiehuvaa vettä!). Turvallisin tapa on mennä yhdessä lapsen kanssa kylpyhuoneeseen, sulkea ovi ja päästää hanasta kuumaa vettä jolloin huoneeseen muodostuva höyry helpottaa oloa. Flunssan aikana kannattaa höyryhengitellä useasti päivässä. Myös huoneilmaa voi kostuttaa höyryhengittimellä tai...

1.12.2016

Eilen pidettiin tämän vuoden viimeinen vauvahierontakurssitapaaminen. Lämmin kiitos teille kaikille ihanille ja innostuneille kurssilaisille jotka olette tämänkin vuoden aikana olleet mukana oppimassa tätä upeaa taitoa antaa sitä kaikkein tärkeintä: rakkautta ja paljon merkitsevää kosketusta omalle lapselle <3 Kurssitapaamiset ovat olleet lämminhenkisiä sekä antoisia ja on ollut ilo huomata kuinka hieronnan hyvät vaikutukset ovat alkaneet näkyä jo heti hieronnan aloittamisen jälkeen. Unet ovat pidentyneet, vauvojen vatsat toimivat paremmin ja perheeseen on saatu ihana yhteinen tapa läsnäololle ja  läheisyydelle.

Vuoden 2016 aikana on pidetty yhteensä 21 vauvahierontakurssia. Tämä vuosi on ollut merkittävä, sillä toiminta on laajentunut yhden naisen kurssitoiminnasta valtakunnalliseksi yhteistyöksi. Marraskuussa kurssitoiminta käynnistyi Helsingin ja Tuusulan lisäksi jo Espoossa ja Turussa - ensi vuonna saamme mukaan vielä uusia paikkakuntia ja ohjaajia. Suuri toiveeni on viedä kosketuks...

1.11.2016

Vauvahierontasivut ovat avautuneet! 

Olen jo vuosia saanut työskennellä unelma-ammatissani- auttaa vauvoja ja perheitä voimaan hyvin. Entiselle bisnesnaiselle tämä on ollut palkitsevaa. On upeaa kun omalla työllä voi tuoda apua ihmisten hyvinvointiin, helpottaa vauva-arkea ja saada itkuiset sekä kipeät vauvat voimaan paremmin. Lapset ovat herkkiä ja siksi myös pienillä arjen muutoksilla sekä pehmeillä hoitokeinoilla saadaan usein suuria vaikutuksia, joilla voidaan tukea lapsen luonnollista kehitystä ja kasvua. 

”Voi kun olisin tiennyt tästä jo aikaisemmin!” on lause jonka kuulen usein. Vanhemmat ovat kiitollisia saamastaan avusta, mutta monen kuukauden valvomisen jälkeen usein harmittelevat etteivät tulleet jo aikaisemmin vastaanotolle. Tämän takia olen halunnut avoimesti jakaa tietoa vyöhyketerapeuttisesta vauvahieronnasta ja sen hyvistä vaikutuksista. Toiveeni on että yhä useampi perhe saisi apua ajoissa ja voisi nauttia ainutlaatuisesta ajasta pienen vauvansa kanssa.

Näiden sivujen tar...

Please reload

7.10.2020

OULU

Vauvahierontakurssi vanhemmille (Niina Tapio)

19.10.2020

VANTAA/ Kivistö

Vauvahierontakurssi Vanhemmille (Airi Imppola-Lahti)

26.10.2020

VIHTI/NUMMELA

Vauvahierontakurssi Vanhemmille (Sirpa Kesäläinen)

1.11.2020

HELSINKI / Malmi

Vauvahierontakurssi Vanhemmille (Tanja Hakala)

8.11.2020

HELSINKI / Kaartinkaupunki

Vauvahierontakurssi Vanhemmille (Tanja Hakala)

Please reload

Vyöhyketerapeuttinen

VauvaHieronta

VANHEMMAT KERTOVAT

Meidän pieni poika on saanut hieronnasta erinomaista apua vatsavaivoihin jo kolmiviikkoisesta lähtien, nyt kahdeksanviikkoisena eron huomaa selvästi! Edelleen käydään hieronnassa viikottain, sillä pikkumies selvästi nauttii siitä ja vatsavaivat pysyvät kurissa. Lisäksi saaduista vinkeistä sekä hierontaopeista on ollut hyötyä täällä kotosalla, jossa on voinut itse helpottaa pikkuisen oloa kotihieronnalla. Suosittelen lämpimästi!

Marjo M.

me Autamme sinua ja vauvaasi voimaan hyvin

© vauvahieronta.fi 2016