Parhaat vinkit vauvan flunssan hoitoon

14.12.2016

FLUNSSAKAUSI JYLLÄÄ JÄLLEEN, TÄSTÄ PARHAAT VINKIT KUINKA HELPOTAT VAUVAN OLOA FLUNSSAN ISKIESSÄ!

RIITTÄVÄ NESTEYTYS
Flunssan iskiessä on tärkeää muistaa riittävä nesteytys. Se ehkäisee kehoa kuivumasta ja edesauttaa parantumista. Alle 6 kk vauvoille nesteytykseksi riittää äidinmaito tai äidinmaidonkorvike.

HÖYRYHENGITYS
Nenäkanavien auki pitäminen helpottaa hengitystä ja oloa. Tähän hyviä keinoja ovat apteekista saatava suolaliuos sekä höyryhengitys. Höyryhengitys auttaa puhdistamaan hengitysteitä ja saamaan limaa irtoamaan. Höyryhengitystä voi saada kuumassa kylvyssä, höyryisessä kylpyhuoneessa, höyryhengitykseen tarkoitetun astian avulla tai vaikkapa kattilan ja pyyhkeen avulla (älä käytä koskaan kiehuvaa vettä!). Turvallisin tapa on mennä yhdessä lapsen kanssa kylpyhuoneeseen, sulkea ovi ja päästää hanasta kuumaa vettä jolloin huoneeseen muodostuva höyry helpottaa oloa. Flunssan aikana kannattaa höyryhengitellä useasti päivässä. Myös huoneilmaa voi kostuttaa höyryhengittimellä tai esim. märillä pyyhkeillä/pyykillä huoneessa.

PYSTYASENTO
Flunssaisen lapsen sängyn pääpuolta kannattaa nostaa ylöspäin sängyn jalkoja kohottamalla. Näin tukkoisuus ja hengittäminen helpottuu. Älä koskaan lisää ylimääräisiä tyynyjä vauvan sänkyyn.

SIPULI- LOISTAVA APU FLUNSSAAN!
Sipulin käytöstä flunssan ja korvatulehdusten hoitoon on paljon hyviä kokemuksia. Pilko keltasipulia lautaselle tai esim. sideharson/sukan sisään ja laita ne lapsen sängyn viereen. Sipulin eteeriset öljyt helpottavat kipuja, yskää, flunssaista oloa ja estävät usein myös korvatulehduksen kehittymisen. Sipuli kannattaa vaihtaa tuoreeseen n. 3 tunnin välein sillä sen antibakteerinen eteerinen öljy erittyy n. kolmen tunnin ajan leikkaamisen jälkeen.

HUNAJA
Yli 1 vuoden ikäisille lapsille voi antaa hunajaa, joka helpottaa yskän oireita ja jota voi käyttää yskänlääkkeen korvikkeena. (Hunajaa ei saa antaa alle 1 v lapselle!)

LEPO
Lepo on tärkeää sairastaessa. Tee sairaan lapsen olosta mukava ja huolehdi että hänellä on sopivasti vaatetta. Myös läheisyys, silittely ja muu hellittely ovat tärkeitä sairaan lapsen hoidossa.

Flunssaisena kannattaa välttää seuraavia: sokeri, kaura ja lehmänmaitotuotteet. Nämä lisäävät limaisuutta ja huonontavat näin oloa.

Vilustumisoireisiin voi käyttää myös auringonhattu-uutetta annoksella 1 tippa/ikävuosi. (Alle 1v. 1 tippa 2-3/krt vuorokaudessa on sopiva annos).

Flunssakaudella kannattaa suosia C-vitamiinipitoisia ruokia, sillä C-vitamiini on hyvä flunssan ennaltaehkäisijä. Hyviä C-vitamiinipommeja ovat esimerkiksi ruusunmarja sellaisenaan ja soseena, sitrushedelmät, kaikenväriset paprikat, mustaherukka, persilja sekä parsa- ja ruusukaali.

Säännöllinen vyöhyketerapeuttinen hieronta parantaa myös merkittävästi lapsen vastustuskykyä, joten sen opetteleminen kotikäyttöön vähentää huomattavasti myös sairastelua.

**Kuume ja antibioottikuuri ovat aina hoitoesteitä, eli sairasta lasta ei hierota jotta keho saa rauhan parantua**

Pikaista paranemista kaikille pienille nuhanenille näillä vinkeillä!

Vinkit laati:
Tiina Rytkönen
dipl.vyöhyketerapeutti
Elonaskel
www.elonaskel.fi

www.vauvahieronta.fi
https://www.facebook.com/vyohyketerapeuttinenvauvahieronta/

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

7.10.2020

OULU

Vauvahierontakurssi vanhemmille (Niina Tapio)

19.10.2020

VANTAA/ Kivistö

Vauvahierontakurssi Vanhemmille (Airi Imppola-Lahti)

26.10.2020

VIHTI/NUMMELA

Vauvahierontakurssi Vanhemmille (Sirpa Kesäläinen)

1.11.2020

HELSINKI / Malmi

Vauvahierontakurssi Vanhemmille (Tanja Hakala)

8.11.2020

HELSINKI / Kaartinkaupunki

Vauvahierontakurssi Vanhemmille (Tanja Hakala)

Please reload

Vyöhyketerapeuttinen

VauvaHieronta

VANHEMMAT KERTOVAT

Meidän pieni poika on saanut hieronnasta erinomaista apua vatsavaivoihin jo kolmiviikkoisesta lähtien, nyt kahdeksanviikkoisena eron huomaa selvästi! Edelleen käydään hieronnassa viikottain, sillä pikkumies selvästi nauttii siitä ja vatsavaivat pysyvät kurissa. Lisäksi saaduista vinkeistä sekä hierontaopeista on ollut hyötyä täällä kotosalla, jossa on voinut itse helpottaa pikkuisen oloa kotihieronnalla. Suosittelen lämpimästi!

Marjo M.

me Autamme sinua ja vauvaasi voimaan hyvin

© vauvahieronta.fi 2016