Milloin vyöhyketerapeuttinen vauvahieronta on hyödyllistä?

- Jos vauvalla on vatsanväänteitä, ripulia, ummetusta, runsaasti ilmaa suolistossa tai vauva selvästi kärsii vatsavaivoista kannattaa vauva viedä hoitoon. Vyöhyketerapialla voidaan vahvistaa tehokkaasti suoliston toimintaa ja helpottaa nopeasti erilaisia suolisto-ongelmia.

- Jos vauva kärsii runsaasta pulauttelusta, maito nousee ruokatorveen ja vauvan suuhun tai vauva ei viihdy selällään voi vauva kärsiä refluksista. Vyöhyketerapialla voidaan vahvistaa ruoansulatusta ja esim. usein vielä kehittymätöntä mahaportin läppää ja tuoda apua refluksiin.

- Jos vauvalla on uniongelmia, nukahtaminen on vaikeaa tai vauva nukkuu vain lyhyitä unipätkiä. Vyöhyketerapeuttinen hieronta rentouttaa vauvan kehoa, rauhoittaa hermostoa ja parantaa näin usein nopeastikin vauvan unta joka hoitojen avulla muuttuu syvemmäksi ja unijaksot pidemmäksi.

- Jos vauva itkee paljon ja on tyytymätön on tähän yleensä aina jokin syy. Synnytys on voinut olla vauvalle stressaava kokemus ja hänen voi olla vaikea sopeutua kohdun ulkopuoliseen elämään. Vauvan kehossa voi olla erilaisia raskauden tai synnytyksen aiheuttamia kireyksiä, jumeja tai ongelmia jotka tuovat epämukavaa oloa. Vastaanotolla kartoitetaan aina syyt vauvan tyytymättömyyten ja hoidolla poistetaan mm. kehon stressiä ja erilaisia lihaskireyksiä/jumeja jotka voivat aiheuttaa esim. toimintahäiriöitä vaikkapa hermoston toimimiseen. Vyöhyketerapeuttisella hieronnalla saadaan usein nopeasti apua ja helpotusta vauvan itkuisuuteen ja koko perhe pääsee nauttimaan ainutlaatuisesta vauva-ajasta. Paha koliikkikin on täysin hoidettavissa <3

Hoidot vauvalle tehdään aina sarjana, ja keskimäärin hoitoja tarvitaan 3-5 kertaa. Yksi hoitokerta kestää n. 45 min ja hoidot tehdään n. viikon välein.

Vauvojen hoitoon erikoistuneet ammattilaiset huomioivat aina kokonaisuuden ja hoidon alussa tehtävällä haastattelulla kartoitetaan syitä vauvan oireiluun. Hoitaja tutkii aina vauvan kehon ja huomioi sieltä mahdollisesti löytyvät ongelmat (mm. kireydet, virheasennot, jäykkyydet). Hoidossa vauvaa hoidetaan lempeällä hieronnalla ja vyöhyketerapeuttisten hoitopisteiden painelulla - hoito rentouttaa vauvan kehoa, poistaa jännityksiä sekä kireyksiä jotka voivat aiheuttaa erilaisia toimintahäiriöitä ja vahvistaa kehon toimintoja (esim. ruoansulatus, hengitys, verenkierto, sisäelinten toiminta) jotka vauvalla ovat vasta kehittymässä.

Vyöhyketerapeuttinen vauvahieronta on lempeä ja tehokas hoito!

Oman alueesi vauvahyvinvoinnin ammattilaisen löydät täältä: https://www.vauvahieronta.fi/hoitajien-yhteystiedot

(Teksti: Tiina Rytkönen, dipl.vyöhyketerapeutti, Elonaskel)

#vauvahieronta #vyöhyketerapeuttinenvauvahieronta #vauvavyöhyketerapia #vauvahyvinvoinninammattilaiset