Uniongelmat

 

Vauvojen uni on hyvin erilaista kuin aikuisten ja kehittyy ensimmäisten vuosien aikana yhä enemmän aikuisten unta muistuttavaksi.  Kolmeen kuukauteen asti on vauvan uni epäsäännöllistä ja vasta neljästä kuukaudesta eteenpäin alkavat yhtenäisemmät unirytmit kehittyä. Luomalla selkeät erot yön ja päivän välille vanhemmat voivat auttaa vauvaa kehittämään ja vakiinnuttamaan vuorokausirytmiään.

 

Kasvuhormonia erittyy runsaasti syvän unen aikana joten tämän takia lapsen riittävä uni on tärkeää. Riittävät syvän unen jaksot takaavat hermoston kehittymisen ja normaalin kasvun.

 

Aktiivinen vuorovaikutus päiväaikaan luo hyvän pohjan vauvan hyvälle unelle. Yöllä kaikki toiminta pyritään pitämään minimissä.

 

Lapsen ympärillä tapahtuvat muutokset sekä eri kehityksen vaiheet saattavat näkyä helposti lapsen unihäiriöinä.  Hampaiden puhkeaminen, sairastelu ja liikkeelle lähtö voivat joskus laukaista uniongelmat, vaikka niitä ei aiemmin olisi ollutkaan. Lapsen voimakkaan kehityksen vaiheet näkyvät myös keskushermostossa suurina muutoksia, ja tämä voi aiheuttaa keholle ylimääräistä haastetta ja stressiä joka vaikuttaa helposti uneen.

 

Oikein tehty vyöhyketerapeuttinen hieronta rauhoittaa koko kehoa sekä hermostoa ja onkin tehokas ja nopea apu lasten erilaisiin unihäiriöihin. Kotona kehoa voi rauhoittaa kevyellä, sivelevällä hieronnalla. Erityisen rauhoittavia paikkoja ovat pää, selkä sekä jalkojen ulkoreunat.

 

 

 

7.10.2020

OULU

Vauvahierontakurssi vanhemmille (Niina Tapio)

19.10.2020

VANTAA/ Kivistö

Vauvahierontakurssi Vanhemmille (Airi Imppola-Lahti)

26.10.2020

VIHTI/NUMMELA

Vauvahierontakurssi Vanhemmille (Sirpa Kesäläinen)

1.11.2020

HELSINKI / Malmi

Vauvahierontakurssi Vanhemmille (Tanja Hakala)

8.11.2020

HELSINKI / Kaartinkaupunki

Vauvahierontakurssi Vanhemmille (Tanja Hakala)

Please reload

Vyöhyketerapeuttinen

VauvaHieronta

VANHEMMAT KERTOVAT

Meidän pieni poika on saanut hieronnasta erinomaista apua vatsavaivoihin jo kolmiviikkoisesta lähtien, nyt kahdeksanviikkoisena eron huomaa selvästi! Edelleen käydään hieronnassa viikottain, sillä pikkumies selvästi nauttii siitä ja vatsavaivat pysyvät kurissa. Lisäksi saaduista vinkeistä sekä hierontaopeista on ollut hyötyä täällä kotosalla, jossa on voinut itse helpottaa pikkuisen oloa kotihieronnalla. Suosittelen lämpimästi!

Marjo M.

me Autamme sinua ja vauvaasi voimaan hyvin

© vauvahieronta.fi 2016