Vinkkejä vauvan hyvinvointiin

 Vauva tarvitsee paljon läheisyyttä ja syli onkin vauvalle se kaikkein turvallisin paikka.

Kosketuksella on suuri merkitys, se auttaa lasta rauhoittumaan, tunnistamaan oman kehonsa rajat ja opettaa, miten tunteiden kanssa eletään ja miten niistä selvitään. Kosketus on ihmiselle luontainen hoivamuoto. Iho muodostuu samasta alkion osasta (ektodermistä) kuin hermostokin, joten kosketuksesta aivot, koko hermosto ja sisäelimet stimuloituvat mielihyvähormoonien eli endorfiinien vaikutuksesta. Näin hyvänolon tunne lisääntyy!

Moni lapsi rauhoittuu kantoliinaan, joka onkin loistava hankinta vauvaperheeseen.

Vyöhyketerapeuttinen hieronta on ollut upea apu useissa vauvaperheissä. Se antaa luontevan tavan välittää lapselle kosketuksen kautta tärkeää tunneravintoa eli rakkautta ja hierontahetkistä muodostuukin ihana yhteinen läsnäolon hetki, josta nauttivat sekä lapsi että vanhempi.

 

Vyöhyketerapeuttinen vauvahieronta:

• Helpottaa tehokkaasti vatsavaivoja
• Rentouttaa koko kehoa
• Pidentää unia, parantaa unen laatua ja rytmejä
• Vahvistaa immuunipuolustusta
• Lisää lapsen tyytyväisyyttä

Hoidossa yhdistetään rentouttavaa hierontaa sekä tehokasta vyöhyketerapiaa, jossa heijastepisteitä stimuloimalla vahvistetaan mm. suolistoa ja sisäelimiä sekä vilkastutetaan verenkiertoa ja laukaistaan kehon jumi- ja jännitystiloja.

Vyöhyketerapeuttista hierontaa on helppo opetella myös itse – parhaiten se onnistuu kurssilla joista saat myös paljon muuta hyödyllistä tietoa ja tukea vauva-ajan tueksi. Voit opetella hierontaotteita myös näiltä sivuilta löytyvien ohjeiden avulla.

Mikäli vauva on kovin itkuinen ja kipeä, kannattaa kääntyä koulutetun hoitajan puoleen. Ammattitaitoisen hoitajan avulla apu saadaan yleensä muutaman hoitokerran jälkeen. Tämän jälkeen hierontaa voi turvallisesti jatkaa myös kotona.